Bowen terapija mi je promijenila zivot. Na Bowen terapiju sam krenula prije otprilke 6 mjeseci. Bilo je to vrlo tesko razdoblje za mene u fizickom i psihickom smislu jer mi je, po svim simptomima, prijetila autoimuna bolest zglobova. Nakon prvog tretmana moje tijelo je pocelo reagirati. Zapocelo je proces ciscenja kako fizicki tako i emocionalno. Poslije svakog tretmana bila je drugacija reakcija, a meni se cinilo kao da je moje tijelo puzzla koja se nanovo preslaguje, dio po dio. Istovremeno otvorio mi se put za neke sasvim drugačije ideje o zdravlju, životu i meni samoj. Činilo mi se kao da Bowen otvara vrata moje podsvjesti i nanovo je programira. Pocela sam osjecati svoje tijelo, komunicirati s njime, osjetila sam povezanost tijela i duha. Nije uvijek bilo lako ali sa svakom terapijom sam bivala sve snažnija. Moje tijelo je bilo u procesu samoizliječenja. Sada to sigurno znam jer su medicinski nalazi to potvrdili. Promjena na meni je bila tako očita da je i moj suprug odlucio krenuti na Bowen terapiju. Ono sto je zanimljivo je što je njegov doživljaj Bowena potpuno drugačiji, ali sa istim oduševljenjem. Kao da Bowen u svakome od nas pronalazi nekakve "pokidane niti" i ponovno ih povezuje u savršenu cjelinu.
Veliko hvala mojoj terapeutkinji Dejani na strpljenju, razumijevanju i nadasve vjeri u Bowen terapiju koja je vratila mir i zadovoljstvo u naše živote.
Ivana


Moje dijagnoze su Chronova bolest ,ankilozantnispondilitis. Uz te dijagnoze koristila sam  razne lijekove ( otprilike 10-ak tableta dnevno)i. Uz sve lijekove trpila sam jake bolove kada uslijede napadi Chrona ili kada se Behter aktivira i kada se javi ukočenost. Kod prve terapije Bowenom osjetila sam jaku reakciju i doslovno cijeli dan sam preležala. Imala sam osjećaj da se cijelo tijelo bori i bila mi je jaka vrtoglavica. Uz pomoćterapeutkinje Dejane nisam osjećala strah nego sam vjerovala da mi se ništa loše ne može dogoditi i da nekom tijelo  jače reagira a nekom slabije. Nakon 4 terapije malo pomalo moje tijelo se počelo oporavljati, tablete sam izbacila,počela se intenzivnije baviti sportom. Bowen me tjerao da se pokrenem i učinim nešto za sebe, za svoje tijelo. Uz Bowen sam značajno smanjila količinu lijekova i nalazi su se stabilizirali, iako su mi prije Bowena prognoze doktora bile zastrašujuće.  Bowen je pokrenuo moj organizam da se i sam bori za sebe.
Moje bolesti sada su pod kontrolom i danas održavam svoje zdravlje Bowen terapijom.
Anita


Bowen mi je postao nešto bez čega više ne bih mogla :-) Moćna i jedinstvena terapija koja bez lijekova uspostavlja potpunu ravnotežu u tijelu. Nakon njega se osjećam uravnoteženo, stabilno i zdravo a stresni posao koji radim podnosim puno lakše, budući samo par minuta odmaka od stresne situacije uz šetnju i disanje vraća tijelo u savršenu ravnotežu i omogućava nastavak rada kao da stresne situacije nije ni bilo.
Ako se vratim malo u prošlost, uvijek se sjetim da su mi doktori od djetinjstva govorili da ću radi krive kralježnice imati problema u trudnoći, čega sam se uvijek bojala. Nakon par godina Bowena moja trudnoća je prošla u savršenom redu bez ikakvih problema s kralježnicom i bila  pokretna do zadnjeg dana, a sam porod nije bio nimalo traumatičan.
Općenito, mogu reći da sam postala otvorenija,stabilnija,  lakše izražavam osjećaje a ljudi koji nemaju sličnu energiju jednostavno su nestali iz mog života.
Leica (9 godina) je bila dijete koje je od rođenja jako teško pokazivalo emocije, a zagrljaj i poljubac iniciran s njene strane nismo skoro nikad doživjeli. Nakon prvog  Bowena  jako se ispovraćala (bez razloga) a nakon završene četvrte terapije postala nova prekrasna osoba. Sada mi svaki dan potrči u zagrljaj i ostanemo u zagrljaju, što je prije bilo nezamislivo. Puno je blaža u komunikaciji, nema ispada bijesa, tolerantnija je, bolja u školi... Prekrasna je, obožavam je :-)
Veliki pozdrav,
Ivana


Prvi susret sa Bowen terapijom bio je na nagovor moje sestre koja se svjetski trudila pomoći mojoj djeci i meni. Ja sam zapela u nekom prostoru iz kojeg nisam vidjela izlaz.
Laura (14) i Kristijan (7) imaju dijagnozu epilepsije. Iako je njihova dijagnoza bila pod stalnom kontrolom neuropedijatra i redovitim uzimanjem lijeka, doktori nisu vidjeli promjene u njihovom ponašanju i općem fizičkom stanju, koje sam ja kako roditelj gledala, ali nisam nalazila rješenje.
Kod Laure su se pojavili jaki strahovi od skoro svega što je okružuje, postala je nesigurna i zatvorena. Na licu se više nije vidio osmijeh djevojčice kakva je bila. Psiholozi su nas pozivali na svakakve razgovore jer nisu nalazili rješenje za takve strahove. Osim tih psihičkih stanja, u nalazima krvi, točnije jetrenih enzima vrijednosti su stalno bile povišene, zbog utjecaja lijeka. Nakon prve Bowen terapije, Laura je izašla sa ogromnim osmjehom na licu, kao da je iz nje izašlo sve negativno. Iako tada nisam poznavala osobu koja je vršila terapiju nad njom, već tada sam bila neizmjerno zahvalna na "povratku" osmjeha i pozitivnog pogleda na svijet. Nalazi jetrenih proba su šokirali neuropedijatre, jer su su vrijednosti spustile čak ispod očekivanih. Neuropedijatar je doslovno upotrijebio riječi: "Laura, pa kojom to brzinom tvoje jetra radi i prerađuje lijek? Wow" Ja sam posebno bila oduševljena, jer sam tek uz Bowen vidjela pozitivne pomake kod psihičkih, ali i fizičkih stanja kod moje Laure.
Kod Kristiana su se uz uzimanje terapije pojavili tikovi koji nisu imali veze sa dijagnozom, također tu su isto bili problemi sa povišenim vrijednostima jetrenih enzima. Njegovo ponašanje je bilo jako nervozno i pomalo agresivno. Psiholozi su tvrdili da je on takav i da se to ne može promjeniti. Uz Bowen je Kristian upoznao način opuštanja i izbacivanje Bugi-Bugia (tako on naziva svoj unutarnji nemir). Nalazi su se toliko popravili da nam više nije stres ići na nikakve kontrole.
Naravno da sam i sama isprobala Bowen. Moram reći da je to jedino što je natjeralo moje tijelo i moj mozak da počnu funkcionirati onako kako treba i da se nauči samo boriti sa stresom i ostalim zdravstvenim problemima. 
Naš zajednički mir i zdravlje možemo zahvaliti teti Dejani i Bowenu. Dejana nas je uvela u taj svijet svojim savjetima i terapijama, i na tome smo joj neizmjerno zahvalni.
Lorena


Za Bowen terapiju sam saznala sasvim slucajno usmenom predajom od osobe koja je vec koristila usluge bowen terapeuta a za poteskoce koje sam i sama imala a to je;
- panika / grc u prsima/,
Meni je terapija znatno pomogla, grc je postepeno popustao i na kraju nestao i cijelo se vrijeme poslije prvotnog iskustva osjecam puno lakse, nema vise grca i stezanja u prsima to jest nedostatak zraka a onaj mali neznatni pritisak u prsima mi vise ne predstavlja smetnju u disanju, jer redovito prakticiram bowen i preporodila sam se.jedno vrijeme sam iz terapije izbacila i betablokatore koje sam zbog panike koristila,ali ih sada koristim u minimalnoj dozi.
Bowen mi pomaze i kod bolova u kraljeznici, konkretno diskus hernije te kod bolnog ramena. Ova terapija kod mene izaziva pozitivan ucinak, cjelokupnu opustenost i smirenost organizma u fizickom i psihickom smislu. Redovito idem na terapije, to jest odrzavanje postignutog stanja vec tri godine i svakome rado preporucam ovaj cjelovit i neagresivan pristup odrzavanja psihofizickog stanja tijela.
Pristup Bowen-u i stav osobe prema njemu je individualan pa naravno da i o tome ovisi krajnji efekt i rezultat kao i o samom terapeutu, ali u svakom slucaju BOWEN JE VRLO MOCAN.
Zdravka


Zovem se Martina M., imam 31 godinu, dijagnosticiranu lijevostranu cervikotorakalnu skoliozu i torakalni gibus lijevo koja je s vremenom rezultirala rotacijom cijelog tijela "u desno".
S godinama su smetnje bivale sve izraženije pa mi je postalo svakodnevica napetost i bol u vratu, ramenima, leđima te području trtice. Glavobolje uzrokovane bolnim vratom minimalno jednom na tjedan. Zadnje tri godine mišići iliopsoas (područje prepone) i piriformis su otišli u spazam. Javilo se zatezanje stražnje strane bedre sve do koljenja.
U traženju rješenja svojih problema, došla sam čak do Ljubljane gdje sam zahvaljujući radiologici sa Medicinskog fakulteta saznala sa Bowen terapiju i terapeuticu Dejanu Matković.
Odradila sam prvi ciklus od 4 tretmana i razlika od prvog odlaska do posljednjeg je zapanjujuća, naprosto nevjerojatna. Od prvotnog grča cijelog tijela- a inače sam hiperaktivna po svojoj prirodi i teško se opuštam - moje tijelo je postalo opuštenije, nestalo je zatezanje u piriformisu, s ramena i leđa kao je otpao ogroman uteg.
Priznajem da sam nakon prvog tretmana bila pomalo sumnjičava. Naviknuta na klasične masaže sa bolnim razbijanjem "čvorova" odjednom se susrećem sa laganim i nježnim pritiscima Bowena.  Već prilikom prvog tretmana osjetila sam strujanje topline u cijelom tijelu, opuštenost i pospanost.
Sada hodam sa lakoćom, bez zatezanja mišića, lakše podnosim sjedenje na poslu po 8, 9 sati, budim se odmorna.
Radujem se odlasku na svaki slijedeći tretman. Toplo preporučam Dejanu kao iznimno dragu, brižnu i pozitivnu osobu koja svojim osmjehom i osobnošću doprinosi opuštanju pacijenta, a sve sa ciljem da učinak Bowen terapije bude još bolji.


Prvi susret s Bovenčićem kako ga od milja zovem je zapravo bio nesvjesni i trnoviti put prema osobnom uspjehu na kojem se još uvijek nalazim…i zato zahvaljujem za svaki trenutak proveden na Bovenu kod moje Dejanice….
Ono što želim podjeliti s vama  i izdvojiti od niza postignutih uspjeha uz pomoć Bovena je jedan meni neobjašnjiv nestanak polipa na glasnicama u par dana a za kojeg je bio predviđen i op zahvat…a Bovenčič ga je rješio kao SUPER HEROJ.
Jednostavno tijekom tretmana osjetila sam kao da neko vuče nešto s/iz grla van..
Nakon završetka terapije pitala sam Dejanicu kako sam osjetila da mi je bila na grlu i držala nekako potisak na što se ona samo nasmijala i rekla da ona ništa nije radila na tom djelu..Nakon par dana sam otišla na jednu dodatnu pretragu i  ctrl i sve je bilo ono kao u filmu sve Vam je ok ne treba op polipa nema
I svoje dijete vodim na Bovenčića jer ipak je na mene u omanjem disbalansu…
Uglavnom Bovenčić je stil življenja rekla bih… kojim potičeš samog sebe da vratiš sebe na pravo mjesto, daje ti snagu da kroz sve prođeš što mirnije pri tom prihvaćajući sve izazove uz jednu određenu  sigurnost i na kraju sam uživaš u  rezultatima i pobjedi…
Jer ustvari sve je onako kako treba biti i sve je vrlo jednostavno!
Ivana


Za Bowen terapiju sam čula od mojih prijateljica i odlučila probati. Godinama se borim sa bolovima u gornjem dijelu leđa (lopatice, ramena i vrat), te sa jako lošom probavom (bolna stolica 3x mjesečno - doslovno!). Patim i od kroničnog umora s glavoboljama, pogotovo u proljeće (svako popodne morala bih odspavati). Nakon nekoliko neugodnih pregleda doktori su mi rekli da jednostavno imam lijena crijeva i da se pomirim s tim da moj metabolizam tako funkcionira. Nisam to mogla prihvatiti, i nakon što sam malo pročitala o Bowenu odlučila sam probati.
Danas sam presretna zbog te odluke. Napravila sam 4 terapije u mjesec dana i već nakon prve osjetila sam polet, energiju. Nakon zadnje terapije tijelo sam osjećala drugačije, bolovi u leđima polako su nestajali, ne sjećam se kada sam zadnji put spavala popodne, sa stresom se nosim puno lakše... Zahvaljujući Bowenu i dodatnim savjetima terapeutkinje Dejane i moja probava je profunkcionirala.
Svaki put kad osjetim bol u ramenima, umor i nemir, odem na terapiju i vraćam tijelo u ravnotežu. Bez Bowena teško bih se uspijevala nositi sa brzim i stresnim ritmom života. I zato sam zahvalna što sam imala priliku upoznati Bowen i Dejanu.
Tamara


Ema je moja nećakinja djevojčica od 11 god koja u zadnje 3 god pati od strahova  i napadaja  panike koji su rezultirali s tim da nije mogla normalno ići u školu . Strah je ostavio   tragove na njeno psiho-fizičko stanje i to s  glavoboljama, čestim  bolovima u trbuhu, slabim spavanjem, nesigurnošću u sebe,socijalizacijom. Tijekom 2 god bila je kod raznih pedagoga, psihologa, terapeuta no ništa nije pomoglo,niti je itko nije dao veliku pažnju njenim "dječjim" problemima kako bi oni to nazivali.
Njeno stanje je u jednom trenutku bilo toliko izraženo da je njena majka u borbi s raznim institucijama oboljela na psihičkoj bazi te se paralelno prenosilo njeno stanje i na Emu. Kroz te periode Ema je jako oslabila u školi, što je vidno bilo na njenim zadaćama,rukopisu koji se pretvorio kao da piše lijevom nogom, što nije bio slučaj kad bi pisala kod kuće, jer bi ona po dolasku kuće odjednom bi se osjećala bolje , te nije bilo bolova u trbuhu ili dr. na koje bi se žalila, a koji nisu bili tjelesno utemeljeni.
Znajući za naše probleme, za koje nismo znali pronaći rješenje moja prijateljica je savjetovala da odemo na BOWEN terapiju kod tete Dejane koju je Ema jako dobro prihvatila. Prošli smo ciklus od 4 terapije i dobili mir, veselje i želju za odlaskom u školu.
Ema je nakon terapije postala opet nasmijano dijete koje je prihvaćeno i obožavano od druge djece u školi zahvaljujući teti Dejani i rekla bi Ema "podstanarima-mravima" u njenoj nozi kako bi ona zvala trnce u nogama tijekom terapije :! Te ostvarili smo cilj !!! Opet se smijemo!!!
Veliko hvala teti Dejani i "mravima " kaže Ema :!!!